Markku Huusko

Hyvä teko New Yorkissa

  • Edesmenneyt Joe Cocker esittää tunteella Unchain My Heartia ehkä vuonna 2013. Kuvakaappaus Youtubesta.
    Edesmenneyt Joe Cocker esittää tunteella Unchain My Heartia ehkä vuonna 2013. Kuvakaappaus Youtubesta.

Joe Cocker on poissa.

Rouheaääninen rock/soul-mies menehtyi 70-vuotiaana. Hänet muistetaan esimerkiksi sellaisista omista ja ainutlaatuisesti lainatuista kappaleista kuin Up Where We Belong, Unchain My Heart ja You Are So Beautiful.

Joe Cockerin esittämä musiikki on minulle erityistä. Siitä tulee aina mieleeni muuan tapahtuma New Yorkissa yli 20 vuotta sitten.

Olin Manhattanilla hyvää ystävääni tervehtimässä ja kävelin pitkin Broadwaytä yksikseni, kun suurin piirtein ikäiseni ventovieras heppu pysäytti minut ja kysyi, että olisiko tarvetta keikkalipulle.

”Jaa, enpä tiedä. Mistä on kyse”, vastasin suhtautuen kysyjään varauksellisesti.

”Katsopa tuohon kadun toiselle puolelle. Siellä esiintyy tänään Joe Cocker. Minun tuttavani ei pääse, joten en itsekään mene paikalle, joten saat tämän lippuni. Näytät henkilöltä, joka todella menee keikalle, eikä myy tätä lippua. Ole hyvä!”, kaveri sanoi ja häipyi ihmisvilinään.

Tutkailin lippua epäuskoisena.

Lipussa seisoi kuin seisoikin Joe Cocker ja päivämääräkin natsasi. Keikka alkoi parin tunnin päästä, joten ehdin juuri käydä vaihtamassa konserttireleet niskaan. Palasin hieman epäuskoisena tapahtumapaikalle pohtien, että näinköhän lippu on oikea.

Oikea se oli. Pikainen keikkadrinkki, ja siitä sitten sisään konserttisaliin.

Ovimies näytti paikan, viereinen paikka oli tyhjä, joten suurkaupungin kadulla tapaamani hyväntekijän pikainen selvitys piti nähtävästi kutinsa.

Ei mennyt aikaakaan, kun Joe Cockerin bändi räväytti ilmoille Unchain My Heartin ensimmäiset tahdit. Tuntui, että salin katto repesi.

Tuntui joululta, vaikka kesää elettiin. Kiitos Joe Cocker ja tuntematon lahjoittaja.

https://

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jaa että oikeaan aikaan oikeassa paikassa, joka siis saattaa olla vaikkapa katu suurkaupungissa kaukana koti-Suomesta.

"Tuntui joululta, vaikka kesää elettiin."

- Minulle kävi päinvastoin, kun kuulin uutisen Joe Cockerin kuolemasta. Nyt edesmenneen artistin nimestä mieleeni tulee aina hieno suvi-soul "Summer In The City".

Seppo Hildén

Joe Cocker oli esimerkki siitä mitä viskin nauttiminen tekee äänelle. Saman on hoksannut aikoinaan myös Tom Waits.

Hienoja laulajia, hienoja ääniä.

Käyttäjän amgs kuva

Tarinasi hyvästä teosta ja sanoisin, että loistavasta teosta, tuli mieleen yhden lohjalaisen kertomus. Toni Takalo kirjoitti lohjalaisten facebookin sivulle näin: "Aikamoista tää joulun aika..Olin tekemässä normaalisti ostoksiani eräässä lohjalaisessa ruokakaupassa,ostokset kerättyäni menin kassalle,kassalla oli vanha nainen juuri maksamassa ostoksiaan,sen enenpää ajattelematta laitoin "seuraava asiakas" kapulan hihnalle ja heitin sit ruuat siihen perään yms..Siinä rahaa kaivellessani,huomasin että tämä vanhempi rouva sanoi kassaneidille,että ota tuo kapula pois ja pistä pojan ostokset samaan kasaan,tai jotain vastaavaa..Menin ihan hämilleen et mitä täs nyt tapahtuu,et haluuks tää rouva syödä mun räkäpizzat vai mitäs tääl tapahtuu Heti kun tää nainen näki mun hämmentyneen ilmeen.Hän kertoi että haluaa jakaa hyvää mieltä myös muille kuin läheisilleen,ja tämä oli se tapa,jolla aikoi ilahduttaa tuntemattoman.Änkytin siinä kiitosta ja hyvää joulua vuoronperään,menin aivan sanattomaksi,ei ole ikinä ennen tullut mitään vastaavaan eteen.Lopuksi rouva sanoi,että ei tarvitse kiittää,mutta olisi hienoa,jos voisin pistää myös itse korteni kekoon ja ilahduttaa jotain tuntematonta ihmistä näin joulun alla.ja näin laittaa hyvä kiertoon.Nyt on ollut niin lumeton joulukuu että ei oo joulutunnelmia vielä tähän mennessä ollut,mut tän vanhan rouvan tempauksen jälkeen on pakko myöntää et omakin jouluhenki heräs takas eloon.Ei mul muuta,Hyvää ja rauhallista joulua ja ratkiriemukasta uuttavuotta 2015 kaikille!"

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä teko (heko heko),
hyvää joulua sinulle Markku,
ja toimiston poppoo.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hyvää Joulua! God Jul! Merry Christmas! Feliz Navidad!

Käyttäjän amgs kuva

Tuo viimeinen on varmasti erityisesti minulle ja Bilingüen lukijoille. :D KIITOS!

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset