*

Markku Huusko

Kaikki blogit puheenaiheesta Touko Aalto

Politiikan mannerlaatat siirtyvät

"Mikä laulaen tulee, se viheltäen menee"

Vanha sanonta voisi viitata tällä kertaa Vihreiden hurjaan gallup-nosteeseen. En kuitenkaan ilakoi. Yhtä hyvin se pätee myös siihen nousuun, joka nähtiin talvella 2015-2016 SDP:n kannatuksessa. Samanlaisen hurmoksen harjalla ratsasti myös Macron valtaan. Perussuomalaisten kannatus eduskuntavaaleissa oli 17,7 %. Nyt se on 8,8 %. Puolet suli pois, vaikka nyt oppositioasemaan palaaminen lopettikin luisun.

Pitäkääpä vaan huolta omista asioistanne

Viime kuukausina useampaakin julkisuuden henkilöä on riepoteltu mediassa ja somessa milloin minkäkin yksityiselämään liittyvän kohun takia. Viimeisin paljastus tapahtui pari päivää sitten, kun Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto paljasti vaimonsa hakevan eroa. Rivien välistä ei ole vaikeaa lukea, että Aalto oli jäänyt kiinni pettämisestä ja suhde kariutui siihen.

Mies Touko Aallon taustalla

Vihreät nimittivät viikonloppuna Touko Aallon puheenjohtajaksi jäsenäänestyksen pohjalta. Mitä tämä suurelle yleisölle melko tuntematon mies ajaa ja mitä hän tuo tullessaan suomalaiseen politiikkaan?

Yritän vähän maalata kuvaa vihreiden uudesta johtajasta ja puolueen tulevaisuudesta sen pohjalta, mitä olen kuullut ja lukenut sekä joskus Aallon kanssa keskustellutkin.

Vihreä Aalto Sörnäisistä Sodankylään

Vihreät valitsivat puoluekokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen Touko Aallon. Tai jäsenistöhän valinnan teki, puoluekokous vain nuiji pöytään jäsenten valinnan, joka oli erittäin selkeä. Jälkipelille tai jossittelulle ei jäänyt sijaa. Aalto voitti viidennellä kierroksella Emma Karin. Aalto sai ratkaisevalla kierroksella 3 489 ääntä, Kari 2 111 ääntä.

Metsurin näköinen Vihreä puheenjohtaja

Vihreät valitsivat viikonloppuna uuden puheenjohtajan, joka ainakin näin syrjäseudun asukkaasta näyttää rotevalta metsurilta. Tosin metsurit eivät paljoakaan kannata Vihreitä, koska ne vievät leivän suusta -sanotaan.

Suuren miehen sisällä näyttää kuitenkin lymyävän humanisti ja mitä ilmeisemmin feministi. Pyysihän Touko Aalto valinnan jälkeen naisilta anteeksi ja arveli valinnan osuvan häneen koska on mies.

Aallon blogeja on voitu lukea jo pidemmän aikaa näillä Uuden Suomen alustoilla, joten ajatukset ovat tulleet lukijalle tutuiksi.

Vihreiden puoluekokouksesta ja Muumilaaksosta

Seurasin aktiivisesti vihreiden puoluekokousta koko sen ensimmäisen päivän ja toisena päivänä sivusilmällä. Onnittelut ensinnäkin vihreiden uudelle puheenjohtajalle Touko Aallolle ja varapuheenjohtajiksi valituille Maria Ohisalolle, Hanna Halmeenpäälle ja Veli Liikaselle. Tulette heittämään muille puolueille nyt aikamoisen haasteen. Uskoakseni se suoranainen populismi, jota vihreät on viimeisinä vuosina harrastanut, tulee vähenemään.

De Gröna voi käynnistää aaltoliikkeen!

Mitä se tarkoittaa? Yllättävästi se on yhteinen aallonpituus vasemmistolaisen aatemaailman kokonaisyhdistämisestä ympäristöasioiden aktiiviseen ajamiseen – unohtamatta sosiaalisuutta, yhdenvertaisuutta ja toistemme huomioimista. Liian vaikeaa -ko? Ehkä --- mutta kengistään mies tunnetaan ;-)

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706172200215607_pi.shtml -

 

Touko Aalto tuulettaa

 

Vihreät on ottamassa rohkean askeleen kohti uudenlaista politiikan tekemisen tapaa. Ainakin näin aikoo Touko Aalto, joka vasta valittuna puheenjohtajana sanoo jakavansa vastuuta ja ottavansa neuvoja vastaan – myös vanhemmiltaan ja viisaimmiltaan.

Toivottavasti Aallon korva kuulee myös sen, mitä se ei tahtoisi kuulla. Vanhempia ja viisaampia kun saattaa olla myös vihreitten ulkopuolisessa maailmassa.

Naisliike ei jyrännyt edes Vihreissä - onnea Touko Aalto!

Touko Aalto on valittu Vihreiden puheenjohtajaksi. Onneksi olkoon! Mielenkiintoisena yksityiskohtana viimeisellä äänestyskierroksella Maria Ohisalolta tulleista äänistä selkeä enemmistö meni Emma Karin sijasta Aallolle.

Aallon myrskyvaroitus

Toisin kuin persuilla on Vihreiden puheenjohtajakisan käynnistyminen antanut odottaa itseään kuntavaalin yli. Todellisuudessa Vihreiden seuraava puheenjohtaja valitaan jo parin kuukauden kuluttua Tampereella. Vaikka nykyinen varapuheenjohtaja Touko Aalto ei ole virallisesti ilmoittautunut mukaan kisaan, niin Jyväskylän kuntavaalitulos on todellinen myrskyvaroitus.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä