*

Markku Huusko

Kuulitteko Paavo Arhinmäki & Co, nyt puhui ukrainalainen kärsijä

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) aikoo jättää tällä viikolla alkavat jalkapallon EM-kisat Ukrainan osalta väliin. Syynä on entisen pääministerin Julia Timoshenkon viruminen vankilassa.

Julia Timoshenkon tytär Jevgenia Timoshenko on tuonut kuitenkin tänään maailman tietoisuuteen äitinsä näkemyksen, että europomojen ei pitäisi boikotoida jalkapallokisoja. ”Se vahingoittaa Ukrainan kansaa, jolla ei ole mitään tekemistä vallanpitäjen sortotoimien kanssa”, kuuluu viesti.

Olen asiassa aivan samaa mieltä kuin nyky-Ukrainan oikeusjärjestelmän puutteellisuuksista omakohtaisesti kärsivä Timoshenkon perhe: ei urheilukisaboikoteille, koska kansa järjestäjämaassa kärsii. Jopa diktatuuri Valko-Venäjän kohdalla olen samaa mieltä.

Ihmisoikeuksia polkevan Venäjänkin kohdalla olisin samaa mieltä, jos joku sinne kisaboikotteja suunnittelisi.

Ulkomainen media on myrkkyä paikallisille sortajille.

Olen siis eri mieltä kuin Paavo Arhinmäki ja monet muut tilannetta vapaasta lännestä katsovat eurooppalaiset poliitikot, jotka ovat omasta mielestään tietysti oikeassa, joskus jopa oikeammassa kuin paikalliset kärsijät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Suomessa kukaan ei olekaan ehdottanut media- tai urheiluboikottia. Kisat pidetään joka tapauksessa, koska urheilijat eivät boikotoi kisoja.

Epäselväksi jää, miten ministereiden poisjäänti vahingoittaa Ukrainan kansaa. Kuka hyötyisi siitä, että Ukrainan johtajat pääsisivät uutiskuviin kättelemään ulkomaisia johtajia?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kerro Jussi, mitä tämä länsieurooppalaisten poliitikkojen poissaolo Ukrainasta hyödyttää? Kuka sen edes huomaa? Eikö tämä toimenpide ole suunnattu ensisijaisesti omille äänestäjille? Paikanpäällähän voisi olla vaikka edistämässä ihmisoikeuksia.

Valko-Venäjän kiekkokisojen kohdalla jotkut poliitikot haluavat myös urheilijoita boikotoimaan ja kisojen siirtämistä toisaalle. Minä puolestani uskon, että kisat siellä toisi sulkeutuneeseen maahan paikalle runsaasti ulkomaalaisia kriittisiä toimittajia, mikä ei olisi huono asia ollenkaan.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

No jos Ukrainaan ei voi mennä "imago"syistä niin Puolaan voi...
Ja tungosta on aivan varmaan!

Pekka Roivanen

Markku tuntuu kritisoivan sitä, että poliitikot suuntaavat boikottinsa omille äänestäjilleen, mutta toisaalta ajattelee hyvällä, että kriittiset toimittajat kirjoittaisivat kriittisiä juttuja niille samoille ihmisille.

En ole aivan yhtä innostunut tuosta.

En edes oikein usko, että urheilutoimittajat paljonkaan kirjoittaisivat maiden ihmisoikeusloukkauksista, vaan keskittyvät urheiluselostuksiin, jota päätoimittajat taitavat odottaa heidän tekevänkin.

Minusta urheilukilpailu on propagandavoitto järjestäjämaan johdolle ja kisojen järjestelyt menevät kansalaisten piikkiin viime kädessä.

Voi olla, että Ukrainassa opposition on niin voimissaan, että se pystyy vaikuttamaan ulkomaalaiseen mediaan ja siksi se toivoo, että kisoja ei boikotoida.

Moskovan olympiakisoja boikotoitiin ihmisoikeuksien vuoksi.

Milloin ihmisoikeuksien loukkaukset ovat riittävän räikeitä boikotin oikeuttamiseksi? Joillekin ei ehkä missään olosuhteissa.

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Onhan tuo Timoshenkon vankilassa oleminen useiden lähteiden mukaan ihan itse aiheutettua, kun omat ja valtion rahat menivät pahasti sekasin.

Toki tuo on ollut yleistä entisen itänaapurimme alueilla ja samaa kerrotaan myös Putinista, joka ei tietääkseni ole joutumassa mihinkään oikeudenkäyntiin, vaikka pahat kielet väittävät hänen varastamien summien olevan useampien kymmenien mijardien dollareiden suuruisia.

Näissä saa jokainen mielessään miettiä, että missä se totuus piilee. Valitettavasti Occamin periaatteelle, eli yksinkertaisin selitys on todennäköisin, nämäkin väitteet eivät ole ilman jotain totuuspohjaa.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Turhaa sitä enää boikotoi kun kisat kuitenkin järjestetään. Olisi pitänyt koittaa silloin vaikuttaa enemmän kun isäntiä valittiin. Osittain Arhinmäenkin homma on poliittisten irtopisteiden napsimista, again. Vaikkakin pidän henk.koht Arhinmäkeä parhaana valinta Kulttuuri-ja urheiluministeriksi.

Ja jotenkin sitä ihmettelee etteikö poliitikkojen juuri sielläkin pitäisi olla missä ongelmia on? Vai onko se niin että "jäniksenä" on helpompaa, käännetään selkä ja suljetaan silmät niin mitään pahaa ei tapahdu.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Eli Arhinmäki käy katsomassa pelit Puolassa?

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset