Markku Huusko

Leijona-fani, miten sinä kiität sveitsiläisiä?

  • Faneja jääkiekon MM-kisoissa 2012. Kiitos näillekin sveitsiläisille. Kuva: Petteri Paalasmaa
    Faneja jääkiekon MM-kisoissa 2012. Kiitos näillekin sveitsiläisille. Kuva: Petteri Paalasmaa

Sveitsi on yksi maailman rikkaimmista maista. Sillä ja suurella osalla sen kansalaisista on kaikkea. Paitsi jääkiekon tai jalkapallon maailmanmestaruus.

Ilman Sveitsiä Suomi ei olisi päässyt nyt MM-mitaleille jääkiekossa. Jos Sveitsi olisi hävinnyt alkuviikon trilleripelissä Latvialle, Leijonat olisi jäänyt Minskissä alkueriin.

Leijionalauma on pelannut mahtavat jatkopelit. Me suomalaiset olemme kokeneet suuria tunteita.

Mutta mitä me suomalaiset voisimme antaa noille ilonkyyneleet mahdollistaneille sveitsiläisille heitä tavatessamme?

Suklaata? No ei varmasti. Kultainen rannekello? No ei taatusti. Tuntuva lahjoitus pankkitilille? Ei ikinä!

Jotain meidän pitäisi antaa, jotenkin pitäisi kiittää. Joku vastapalvelus pitäisi tehdä. Tuli sitten kultaa tai hopeaa.

Minä ainakin sanon kiitos. Lisäksi kannustan Sveitsiä jalkapallon MM-kisoissa tänä kesänä.

Muistiko kukaan muuten, että Sveitsi voitti Etelä-Afrikassa 2010 alkulohkossa 1 - 0 itse Espanjan, joka voitti sitten maailmanmestaruuden?

Sveitsi MM-kultaan Brasiliassa!

Miten sinä kiität tuon rakkaan alppimaan kansalaisia?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minä kiittäisin Sveitsiläisiä antamalla niille rehellisen pankkitoiminnan perusasiat... Ilmaiseksi.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Rajatun ryhmän ulkopuolelta toteaisin sivuhuomautuksena, että Sveitsin voittoon toisten mielestä vaikutti myös tuomarin näkemys. Asian voi varmaan tarkistaa vaikkapa Latvian joukkueelta. Siten ei pidä unohtaa kiittää myöskään tuomaristoa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko
Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Sveitsi on ihana maa ja Genevessä on YK:n laitoksiakin kute ILO:n ja WHO:n päämajat. Heillä on paljon, enkä oikein näe mitä heiltä puuttuisi. Olen monesti vieraillut ja välillä majaa pitänyt Ranskan puolella, sillä siellä on halvempaa. Heillä on kaikkea, mutta miksi heidän pitäisi vielä voittaa maailmanmestaruus? Ehkä he tarvitsisivat kaiken ylellisyyden keskellä vahvistuakseen treenisä vaikkapa Suomessa. Kutsutaan kiitokseksi tänne tutustumaan maahamme.

Muutoinkin tuntuu, että olisi syytä kutsua muualtakin meppejä jne tutustumaan Suomeen, että tietäisivät maastamme enemmän kuin nyt tietävät. Meillä on kaunis luonto. Miksi ei kutsuttaisi vaikka metsään ja marjaan?

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Voimme sympata sveitsiläisiä äänestämällä EU:ta vastaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ymmärsinkö oikein: sveitsiläisiä pitäisi kiittää?

Vuosi sitten jääkiekon MM-kilpailuissa Sveitsi pelasi Tukholman lohkossa. Se voitti Ruotsin, Kanadan, Tsekin, Slovenian, Tanskan, Norjan ja Valko-Venäjän. Puolivälierässä meni nurin revanssia yrittänyt Tsekki, ja semifinaalissa Sveitsi kukisti Yhdysvallat. Siis yhdeksän ottelun sensaatiomainen voittoputki ja alkulohkon ykköspaikka joukkueelle, joka ei milloinkaan ole kuulunut terävimpään - ja hyvin kapeaan - kansainväliseen kiekkokärkeen!

Loppuottelussa Ruotsi nujersi Sveitsin 5-1, eikä matsi missään vaiheessa ollut edes jännittävä. Joka tapauksessa Sveitsi on vielä muutaman tunnin hallitseva hopeamitalisti, joka tämän vuoden kisoissa siis putoaa varsin korkealta. Leijona-fanit eivät ole kiitollisuudenvelassa kenellekään oman suosikkijoukkueensa ulkopuolella.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ei tietysti pakko ole kiittää siitä, että meille tuli jatkopaikka heiltä lopulta lahjana. Otti Leijonat toki neljä tärkeää voittoa alkusarjassa, eli eivät pelaajamme ihan ansiottomia olleet :)

Kansainvälisestä kiekkokärjestä sanoisin, että tilanne on viime vuosina muuttunut. Sveitsi, Latvia, Valko-Venäjä ja jopa Kazakstan ovat nykyisin aidosti kovia joukkueita KHL-miehineen ja muineen.

Maailmanmestarimaita on muuten futiksessa saman verran kuin jääkiekossa. Kummassakin on laskujeni mukaan mestarimaita kahdeksan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Maailmanmestarimaita on muuten futiksessa saman verran kuin jääkiekossa. Kummassakin on laskujeni mukaan mestarimaita kahdeksan."

- Mielenkiintoinen havainto! Kuitenkin juuri jääkiekkoa on jatkuvasti jaksettu arvostella pieneksi lajiksi, jossa on "helppo" pärjätä. Futiskisat ovat ovella, enkä usko mestaruuden tälläkään kertaa lipsahtavan tuon mainitsemasi kahdeksikon ulkopuolelle.

Suomi-kiekolla on tältä keväältä hieno värisuora: MM-kultaa Pikkuleijonille, MM-hopeaa miehille, ja siinä välissä olympiapronssi.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Joo, ei meillä ole syytä kiitellä erikseen Sveitsiä. Ei se Suomelle pelannut. Se pelasi itselleen, ja niinkuin sanotaan, kunniastaan.

Sarjamuotoisessa systeemissä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Joukkueet pelaavat ristiin ja keskinäisilläkin voitoilla on merkitystä tasapisteissä.

Sveitsi auttoi Suomea turnausmuotoisessa sarjassa, mutta ajattelematta sen kummemmin Sulanderia, Nummelinia, tai Suomea.

Vaikka Suomi nyt loppuottelussa pelaakin, ei se tullut Sveitsin ansiosta vaan sarjajärjestelmän ansiosta.

Tekisi jotain pankkijärjestelmälleen. Rikollisuutta suosivia maita ei tule kehuskella.

Urheilu on eri asia.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Jotenkin tämä sporttikeskustelu on nyt ihan mahdottoman vakavaa. En minä avauksella sellaista kyllä ihan hakenut.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minä tässä vakava olen. Ihan oikea, ehkä leikkimielinenkin avaus tuo on. No, peli täytyy kyllä katsoa. Vaalit jää vähän syrjään.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen
Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Sanon Sveitsiläisille kiitos, koska näyttävät tarkeää esimerkkiä todellisen demokratian, suoran demokratian tuomasta vauraudesta ja todellisesta hyvinvoinnista sekä esimerkillisestä maahanmuuttopolitiikasta.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Lupaan ostaa itselleni Toblerone paketin ja lisäksi Valion Emmentalia mustalla leimalla varustettuna. Sitten vielä jälkiuunileivän ja pakkaan kaikki mukaan reppuun jonne laitan vielä piakkoin pullotettavaa omaa viskiä ja menen eräälle metsälaavulle viettämään iltaa ja yötä :)

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Painatan punaiseen paitaan valkoisen ristin sekä tekstin:

Den glider in 2014
3-2

minnam ahonen

Sveitsiläisten mekaanisten kellojen huipputarkkuus perustuu resonanssi-ilmiöön. Laittaisin tietysti suomalaisen tangon aiheesta ja esittäjäksi luonnollisesti Heidi-nimisen laulajan. Mahdollisesti kera kellohameen :)

https://www.youtube.com/watch?v=J6Jre5fhJpc
Kas, tekstin alku myötäilee kisojen alun tappiotunnelmia ja yllättävää käännettä.

Tämän blogin suosituimmat